Cumartesi, Nisan 27, 2024

ÜÇ YILIN ARDINDAN BEYRUT ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI YENİDEN AÇTI

Yaşadığı tüm fırtınalara rağmen Beyrut’un kalbinin yeniden atmaya başlamasının kültürel bir göstergesi olan Beyrut Uluslararası Kitap Fuarı (معرض بيروت الدولي للكتاب), bu yıl kapılarını misafirlerine 63. kez tekrar açarak Beyrut’un kültür ve yayıncılığın başkenti olduğunu tekrar hatırlattı. Bu noktada Araplar arasında yaygın bir deyim olan “Kitap Kahire’de yazılır, Beyrut’ta basılır ve Bağdat’ta okunur.” sözü akıllara geliyor.

Bu yılki sloganı “Beyrut Yıkılmaz (بيروت لا تنكسر)” olan fuar, 3-13 Mart 2022 tarihleri arasında Lübnan merkezli doksan, Suriye ve Mısır’dan dört ve İran’dan on yayınevini ağırladı.

Fuarın açılışını yapan Lübnan Başbakanı Necîb Mîkâtî (نجيب ميقاتي), “Fuar, Lübnan ve Arap halkını, değer verdiğimiz doğamızı, kültürümüzü, geleneklerimizi ve mirasımızı yabancı kalıplara karşı sağlamlaştırma sürecindeki birçok adımdan bir tanesi.” sözleriyle etkinliğin önemine dikkat çekerken; Beyrut’un Arap kitabını benimsemesinin yeni olmadığını, geçmişten günümüze şehrin Arap kültürünün başkenti ve Arap dünyasındaki entelektüel devrimlerin başlangıç ​​noktası olmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler