Salı, Mart 19, 2024

KİTAP KEŞİF PLATFORMU: KOTOBLI

Kotobli (كتب لي), Arap ve yabancı yazarlar ile uzmanlar tarafından kaleme alınan edebi ve akademik eserler aracılığıyla okurların farklı fikir, olay ve kültürleri keşfetmelerine yardımcı olan bir kitap keşif platformu.

Belirli kategorilere göre hazırlanmış kitap listeleri oluşturan platform, özellikle Güneybatı Asya ile Kuzey Afrika bölgelerinden (SWANA) yazarların ve yayıncıların çalışmalarına odaklanıyor. Sitede yer alan listelerde de özellikle bu toplulukların sorunlarını ve deneyimlerini ele alan kategorilere öncelik tanıyarak onları destekliyor.

Bu kategoriler arasında Filistin‘in sömürgeleştirilmesine karşı ve Lübnan iç savaşına dair hayatın farklı köşelerinden bakış açılarıyla yazılmış eserlerin yer aldığı geniş koleksiyonun yanı sıra SWANA Bölgesinde Queer gibi güncel araştırma başlıkları da öne çıkıyor.

Kotobli, aynı zamanda küçük Arap yayıncıları desteklemek için kullanıcıların bu yayınevlerine dair bilgi edinebileceği bir veri tabanı işlevi görüyor. Bu sayede sitede yer verilen yayınevlerine ait iletişim ve konum bilgileri, sosyal medya bağlantıları, kitapların tür, konu ve diğer kriterlere göre filtrelenebilen listesine ulaşılabiliyor.

Kotobli, Arap bölgesini merkeze alarak sanatsal yaratıcılığı desteklemeyi ve kültürel alışverişi teşvik etmeyi amaçlayan Culture Resource tarafından destekleniyor. 

Kotobli sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler