Salı, Mart 19, 2024

AL SAQI’Yİ YAŞATMA PEŞİNDE BİR PROJE: MAQAM

Geçtiğimiz günlerde kepenk kapattığını duyurduğumuz Londra’nın ilk Arapça kitabevi Al Saqi’de (الساقي) son güne kadar çalışan Filistinli kitapçı Muhammed Mesûd (محمد مسعود); yeni bir başlangıç umuduyla kitabevinin kalan stoklarını satın alarak Arap edebiyatının mirasını Londra’nın kalbinde yaşatmaya devam etmek üzere bir adım attı. 

Mesûd, Maqam (مقام) adı altında hayata geçirmek istediği projesinin, selefi Al Saqi’nin küllerinden doğarak yeni bir bağımsız kitapçı ve topluluk alanı olmasını hedefliyor. Sanat ve edebiyat etkinliklerinin gerçekleşeceği, sıcak bir içecek eşliğinde fikir ve hikayelerin paylaşılacağı Maqam; kültürel mirasın zenginliğinden yararlanmak isteyen her kesimden öğrenciler, yazarlar, profesyoneller ve okurlar için kendilerini evlerinde gibi hissedecekleri konforlu bir mekan vadediyor .

Muhammed Mesûd, Arapçayı seven ve Londra’da aidiyet hissini arayanlara bir yuva olmasını hayal ettiği Maqam’ı hayata geçirmek için bir yardım kampanyası başlattı. Toplanan yardımlarla Al Saqi’nin kapanmasıyla oluşan boşlukta, Maqam’ın Londra’daki kültürel Arap hareketliliği açığını kapatması bekleniyor.


Maqam Books’un internet sitesine buradan, kampanyaya dair ayrıntılı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler