Cuma, Nisan 26, 2024

EDEBİYAT VE SANAT DÜNYASINA KAHİRE’DEN YENİ BİR SOLUK: BEARS FACTOR

Mısır merkezli bir reklam ajansı olan Bears Factor, edebiyat camiasından birçok ismi temsil edeceklerini duyurdu. Orta Doğu coğrafyasında edebiyat ajanslarının hala sınırlı sayıda olduğunu belirten ArabLit ise Bears Factor’ın kurucu ortaklarından yazar ve çevirmen Bâsim el-Hişin (باسم الخشن) ile ajansın kuruluş hikayesine dair bir röportaj gerçekleştirdi.

Ajansın edebiyat sahasına girmeye nasıl karar verdiği ile ilgili soruyu cevaplayan Hişin, Mısır’da ilk romanı için yayıncı ararken çok zorlandığını ve yayın sürecinin belirsizliğinin kitap yayınlandıktan sonra bile devam ettiğini söyledi. Bu sürecin kolaylaştırılması için Batılı yayıncılık sektörünün ayrılmaz bir parçası olan edebiyat ajansı gibi önemli bir rolün eksikliğini açıkça gördüğünü belirtti.

Bâsim Hişin, Bears Factor’ın zaten bir süredir edebiyat sahasında olduğunu ve son beş yılda birçok Arap yayıneviyle iyi bağlantılar kurulduğunu ifade etti. Ancak lansmanın yetenekli yazarlar, çevirmenler, editörler, pazarlama uzmanları ve diğer iş ortaklarından oluşan çekirdek bir ekiple projeye başlamadan önce piyasayı inceledikleri için geciktiğini ekledi.

Ajansın temsil ettiği yabancı yazarlar arasında Grady Hendrix, Micheal J. Sullivan ve Silvia Moreno-Garcia gibi kurgu dünyasının meşhur isimleri bulunuyor.

Ajans ayrıca Sherif Shaban, Mohamed Esmat, Doha Salah, Amr El-Menofy, Nora Nagi, Khamila El-Guindy, Omar Ibrahim, Ahmed Salah Al-Mahdi, Yehia Azzam, Mohamed Al-Makhzanji, Dina Heikal, Yehia Safwat, Mahmoud Allam, Noha Behman and Islam Gawish gibi çevirmen ve yazarları da temsil ediyor.

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler