Salı, Nisan 30, 2024

SÂVÎRİS KÜLTÜR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİ BULDU

Sâvîris Vakfı (مُؤسّسة سَاويرس), Mısırlı yazarların en seçkin edebi eserlerini 2005 yılından bu yana Sâvîris Kültür Ödülleri (جَائزَة سَاويرس الثّقافِية) ile ödüllendiriyor. Sanatsal yaratıcılıkları teşvik etmek ve gelecek vadeden yeni yeteneklere ışık tutmak amacıyla düzenlenen yarışma Arap dünyasında verilen ödüller arasında önemli bir konuma gelmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde on yedincisi düzenlenen ödülün ِEn İyi Roman kategorisinde, Âdil Esad el-Mîrî‘nin (عادل أسعد الميري) Huyûtu Akmişeti’z-zât (خُيوطُ أقمِشَة الذّات) ve Muhammed Ebû Zeyd’in (محمد أبو زيد) Ankebût fi’l-kalb (عَنكَبوتٌ فِي القَلب) isimli eserleri ödüle layık görülürken En İyi Kısa Öykü Koleksiyonu kategorisinin kazanan isimleri Hâvil el-lâ Terânî (حَاول أَلّا تَراني) eseriyle Usâme Habeşî (أسامة حبشي) ve Kâne Yâ Mâ Kâne (كَان يَامَا كَان) eseriyle Muhammed Abdunnebî (محمد عبد النبي) oldu. 

Bu yıl ilk defa verilen 12 Yaş Altı Çocuklar İçin En İyi Kitap kategorisinde Men Yuîdu’d-dif’e li’l-medîne (مَن يُعيد الدّفءَ للمَدِينة) adlı eseriyle Ahmed Tûsûn (أحمد طوسون) ödülün sahibi oldu.

Ödülün diğer kategorilerinin kazanan ve dereceye giren isimlerine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler