Çarşamba, Mayıs 8, 2024

31. DOHA ULUSLARARASI KİTAP FUARI BAŞLADI

Bu yıl “Bilim Aydınlıktır (العِلْمُ نُور)” sloganıyla düzenlenen 31. Doha Uluslararası Kitap Fuarı (مَعرض الدّوحة الدّولي للكِتاب)  otuz yedi ülkeden 430 yayıncı ve birçok resmi davetlinin katılımıyla Doha Sergi ve Kongre Merkezi’nde (مَركز الدّوحة للمعَارض و المُؤتمرات) yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açtı. 13 Ocak’ta açılan fuar 22 Ocak’a kadar devam edecek.

Doha Uluslararası Kitap Fuarı’nın Kültür Komisyonu Başkanı Cevâhir el-Bedr (جواهر البدر), Katar Kültür Bakanlığının yeni genç ekibinin çalışmaları sayesinde bu yılki fuarın çok daha nitelikli olduğunu ifade etti. Fuar boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin öne çıkanları arasında şair Asmaî’nin (الأصْمَعي) Savtu Safîri’l-bulbul (صَوتُ صَفِير البُلبُل) isimli ünlü şiirinin çalınmasının ardından hakkını ararken verdiği mücadeleyi anlatan tiyatro gösterisi var. 

Fuar direktörü Câsim Ahmed el-Buayniyn (جاسم أحمد البوعينين) Qatar TV‘ye verdiği röportajda 31. Doha Uluslararası Kitap Fuarı’nın; öğrencileri, araştırmacıları ve hevesli okuyucuları bir araya getirerek onları dünyanın farklı ülkelerinden birçok dilde kitapla tanıştıracağını ve toplumun okuma bilincini artırmaya katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca fuarın okuyucular ile yazarlar arasında bir köprü işlevi görmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

İlki elli yıl önce 1972’de düzenlenen Doha Uluslararası Kitap Fuarı, bölgedeki en eski ve en büyük uluslararası kitap fuarı olmasıyla öne çıkıyor. “2021 Katar-Amerika Kültür Yılı (العَامُ الثّقافِي قطر- أمريكا 2021)” münasebetiyle fuarın bu

yılki onur konuğu Amerika Birleşik Devletleri oldu. Fuar boyunca Amerikan edebiyat ve kültürünü tanıtan etkinlikler düzenlenecek.

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler