Cumartesi, Nisan 27, 2024

IRAKLI YAZAR HASAN BLÂSİM SÖYLEŞİSİ

Iraklı yazar Hasan Blâsim (حسن بلاسم) ve kitaplarının İngilizce çevirmeni Jonathan Wright, Notre Dame Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Direktörü Azareen Van der Vliet Oloomi ve akademisyen Amir Ahmadi Arian moderatörlüğünde gerçekleşecek olan Özgürlük Meydanı Delisi (The Madman of Freedom Square) başlıklı söyleşide buluşacak. Adını Blâsim’in مجنون ساحة الحرية isimli öykü koleksiyonundan alan söyleşi 28 Ocak 2022’de çevrim içi ortamda gerçekleştirilecek.

1973 Bağdat doğumlu yazar, şair ve film yapımcısı Hasan Blâsim siyasi nedenlerden ötürü ülkesini terk etmek zorunda kalarak Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede mülteci olarak yaşadıktan sonra 2004’te Finlandiya’ya yerleşti. Öykülerinde hem ülkesinin hem de kendisinin yaşam tecrübelerini işleyen yazarın Jonathan Wright tarafından The Iraqi Christ (المسيح العراقي) adıyla İngilizceye çevrilen öykü koleksiyonu 2014‘te Independent Yabancı Kurgu Ödülü‘nü (Independent Foreign Fiction Prize) kazandı.

Yazarın Türkçedeki tek eseri Pan Yayıncılık‘ın İnci Ötügen çevirisiyle Ocak 2021‘de yayımladığı Özgürlük Meydanı’nın Delisi adlı öykü koleksiyonu.

Çevirmen Jonathan Wright, Oxford Üniversitesi’nde Arapça ve Türkçe dillerinin yanı sıra İslam tarihi eğitimi aldı. Uzun bir süre Reuters haber ajansında ağırlıklı olarak Ortadoğu haberlerinde çalıştıktan sonra edebiyat çevirmenliğine başladı ve o zamandan beri İngilizceye aralarında Hasan Blâsim’in kitaplarının da olduğu birçok roman, deneme, öykü ve şiir koleksiyonu çevirdi.

Çevrim içi gerçekleştirilecek etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilir veya kaydolabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler