Perşembe, Mayıs 2, 2024

SERKAN PARLAK, EDEBİYAT HABER İÇİN LARVA AVCISI’NI YAZDI

Serkan Parlak, Edebiyat Haber sitesinde Larva Avcısı romanını değerlendirdi.  Emîr Tâc e’s-Sır’ın (أمير تاج السر) birçok dile çevrilen romanı Larva Avcısı (صائد اليرقات), Türkçede ilk defa geçtiğimiz ocak ayında Mustafa İsmail Dönmez çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlanmıştı.

Yazısında ana karakter Abdullah Harfaş’ın (عبد الله حرفش) geniş ve tuhaf hayal dünyasıyla biçimlenen romanı ana hatlarıyla özetleyen Parlak, okuyucuya kahramanı yakından tanıma imkanı veriyor. Kahramanın yaşadığı yer, mesleği, uğraşları ve bir süre sonra takıntıya dönüşen roman yazma arzusuna değiniyor. Harfaş’ın hayatında kurgu ile gerçek iç içe geçerken, yazma eylemine dair klişelerle de alay edildiğinin altını çizen Parlak, bulunduğu her ortamda gözlemler yapan kahramanın mizah dolu yazarlık yolculuğuna hızlıca göz attırıyor.

Parlak romanın, okuyucuya ince eleştirinin kapılarını aralayan mizah duygusunu keşfetmesinde ve düşünmesin yardımcı olduğunu söylüyor. Romanın, nitelikli bir kurmaca okumak isteyenler için iyi bir tercih olduğunu belirtiyor.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca bizim de Türkçede yayımlanmasının hemen ardından romanı tanıttığımız kısa haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler