Perşembe, Mart 28, 2024

MAHMUD DERVİŞ ÖDÜLÜ KAZANANLARI AÇIKLANDI

Mahmud Dervîş Vakfı’nın (مؤسسة محمود درويش)  düzenlediği Mahmud Dervîş Ödülü (جائزة محمود درويش) kazananları, Ramallah’ta bulunan Mahmud Dervîş Müzesi’nde bu yıl on üçüncüsü gerçekleştirilen törenle ilan edildi.

Ödül her yıl, hem Filistinli şairin doğum günü hem de Filistin Ulusal Kültür günü olan 13 Mart’ta toplam üç kategoride veriliyor. Yılın Filistinli Şahsiyeti kategorisinde eleştirmen ve düşünür Faysal Derrâc (فيصل دراج), Yılın Arap Şahsiyeti kategorisinde Suriyeli eleştirmen Subhî Hadîdî (صبحي حديدي) ile yazar, çevirmen ve yayıncı Fârûk Merdem Bek (فاروق مردم بك) ve son olarak Yılın Uluslararası Şahsiyeti kategorisinde ise İngiliz şarkıcı Roger Waters bu yılın ödül sahipleri oldu. 

Ödül heyeti, toplantı sonunda seçmiş oldukları şahsiyetlere ödüllerin verilme gerekçelerini de açıkladı. Buna göre; ödülün Faysal Derrâc’a metinlerin estetiğinden ödün vermeden gerçek bir eleştiri kavramı oluşturma çabası, Subhî Hadîdî ile Fârûk Merdem Bek’in Dervîş’in edebi hafızasını her daim yaşattıkları ve Rogers Waters’a Filistin halkını destekleyen cesur ve net duruşu için verildiği ifade edildi.

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler