Salı, Nisan 30, 2024

FRANKENSTEIN’I DOĞU’YA TAŞIYAN IRAKLI YAZAR AHMED SAADAVİ İLE SÖYLEŞİ

İstanbul Üniversitesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Topluluğu (DODET), Mehcer Göç Sanatçıları Derneği ve Farabi Araştırmaları Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Edebiyat Söyleşileri’nin ilki, Iraklı yazar Ahmed Saadavi (أحمد سعداوي) ve yazarın Türkçe çevirmeni Süleyman Şahin‘in katılımlarıyla 17 Mart 2022’de Seyyid Hasan Paşa Medresesi’nde gerçekleştirilecek. 

Saadavi’nin birçok dile çevrilen ünlü romanı Frankenstein Bağdat’ta’nın (فرانكشتاين في بغداد) konuşulacağı söyleşi, İstanbul Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Kızılcık‘ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

Frankenstein Bağdat’ta, 2018 yılında Süleyman Şahin’in Arapça aslından çevirisiyle Timaş Yayınları tarafından Türkçede yayımlanmıştı. Birçok dile çevrilen roman 2018 Uluslararası Man Booker Ödülü finalisti olmasının yanı sıra 2017’de Fransa Büyük Fantastik Kurgu Ödülü‘ne de layık görülmüştür. Ayrıca 2010 yılında, 39 yaş altı en iyi Arap yazarları bir araya getiren Beirut39 listesinde yer almış ve 2014’te Frankenstein Bağdat’ta romanı ile Uluslararası Arap Romanı Ödülü‘nü (الجائزة العالمية للرواية العربية) kazanan ilk Iraklı yazar unvanını elde etmiştir.

1973 yılında Bağdat‘ta dünyaya gelen Ahmed Saadavi, yazar ve şair kimliğinin yanı sıra gazeteci ve belgesel yönetmeni olmasıyla da öne çıkıyor.

17 Mart 2022 tarihinde saat 17.00’te Seyyid Hasan Paşa Medresesi’nde düzenlenecek olan söyleşiye katılmak için başvuru formunu buradan doldurabilirsiniz.

Ayrıca kitap hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler