Cuma, Mart 29, 2024

ULUSLARARASI İSTANBUL ARAPÇA KİTAP FUARI

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı 9 Ekim 2021’de açıldı. Fuar 23 ülkededen yaklaşık 250 yayınevinin katılımı ile ziyaretçilerine güzel bir kitap şöleni sunuyor. Kitapların yanı sıra konferanslar, seminerler, imza günleri, resim, fotoğraf ve heykeltıraş sergileri, şiir ve müzik dinletileri gibi birçok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Fuarın diğer önemli bir noktası ise Arap dünyasının önemli ilim adamlarını arapça severler ile buluşturması.

17 Ekim’e kadar devam edecek olan fuarda dikkat çeken projelerden biri “Gönüllü Tercümanlık”. Bu proje Arapça eğitim gören öğrencileri anadili Arapça olan kişilerle buluşturarak konuşma pratiği imkanı sunuyor.
Diğer önemli bir proje ise “Dil Köşesi”. Arapça ve Türkçe canlı ders etkinliklerinin uzman öğretmenler tarafından sunulmasından oluşuyor. Son olarak imkanı kısıtlı öğrenciler ise sosyal gönüllüler tarafından “Kitap Kuponu” ile destekleniyor ve yüzleri güldüren, samimi bir fuar ortamı sizi bekliyor.
“Bilgiyle Kanatlan” teması ile öne çıkan bu fuar sizleri de edebi, tarihi ve kültürel bir yolculuğa doğru kanat çırpmaya çağırıyor.

Daha fazla bilgi için fuarın Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Middleeast.in-24, fuaraktuel.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler