Çarşamba, Nisan 24, 2024

TÜRKİYE’DEN DE KAZANAN BİR İSMİN BULUNDUĞU İBN BATTÛTA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

el-Merkezu’l-Arabî li’l-Edebi’l-Coğrâfî / İrtiyâdu’l-âfâk (الْمَرْكَزُ الْعَرَبِيُّ لِلْأَدَبِ الْجُغْرَافِي- ارْتِيَادُ الْآفَاق), İbn Battûta 2020-2021 Gezi Edebiyatı Ödülü’nün (جَائِزَةُ ابْن بَطُّوطَة لِأَدَبِ الرِّحْلَة) kazanan isimlerini açıkladı. Buna göre Mısır, Suriye, Irak, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Cezayir, Fas ve Türkiye’den toplamda on iki yazar ve çevirmen farklı kategorilerde ödülün sahipleri oldu.

Türkiye’den çevirmen Melek Deniz Zakaria ve Mısır’dan Ahmad Zakaria (أَحْمَد زَكَرِيَّا) Arapçaya çevirdikleri Aziz Nesin’in Irak ve Mısır: Dünya Kazan Ben Kepçe (الدُّنْيَا قِدْرٌ كَبِيرٌ وَأَنَا مِغْرَفَةٌ: رِحْلَةُ مِصْرَ وَالْعِرَاق) isimli kitabıyla Çevrilmiş Gezi Röportajı-Basın Gezisi (الرِّيبُورْتَاجُ الرِّحْلِي الْمُتَرْجَم- الرِّحْلَةُ الصَّحَفِيَّة) kategorisinde ödülün sahibi oldular.

Mayıs 2022’de düzenlenmesi planlanan ödül törenine, ödül sahipleri ve jüri üyelerinin yanı sıra el-Merkezu’l-Arabî li’l-Edebi’l-Coğrâfî ile iş birliği içinde olan birçok Arap araştırmacının katılacağı ve kazanan eserlerin konuşulacağı bir sempozyum eşlik edecek.

İbn Battûta 2020-2021 Gezi Edebiyatı Ödülü’nün tüm kategorilerdeki kazanan isimlerini buradan inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler