Cuma, Nisan 19, 2024

ŞEYH HAMED TERCÜME VE ULUSLARARASI ANLAYIŞ ÖDÜLÜ ALANDAKİ TÜRK UZMANLARLA BULUŞTU

Katar’ın her yıl düzenlediği Şeyh Hamed Tercüme ve Uluslararası Anlayış Ödülü (جائزة الشيخ حمد للترجمة والتفاهم الدولي) adına Doç. Dr. Hanân el-Feyyâd (حنان الفياض) çeviri alanındaki uzman ve araştırmacılar ile İstanbul’da birkaç gün süren toplantılarda bir araya geldi. Feyyâd Türkiye ziyaretinin ana hedefinin, ödül hakkında doğrudan bilgilendirme yapmak ve yetenekli Türk çevirmenleri yarışmaya katılımları için teşvik etmek olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Hanân el-Feyyâd, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’ndeki konuşmasında özellikle son yıllarda Arapça ve Türkçe arasındaki çeviri faaliyetlerinin arttığına dikkat çekerek bu durumun Türklerin Arap toplumlarına bakışına da yeni bir perspektif kazandırdığını söyledi. 

İstanbul Üniversitesi Farabi Avrasya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret eden ve üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı akademisyenleri ile de görüşen Feyyâd, Türkiye’deki üniversitelerin Arapça öğretimindeki nitelikli çabalarını takdir ettiğini ifade etti. 


Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler