Cumartesi, Nisan 20, 2024

PROF. DR. KENAN DEMİRAYAK YAŞAMINI YİTİRDİ

Türkçedeki Arap Dili ve Edebiyatı literatürüne katkılarıyla bilinen Prof. Dr. Kenan Demirayak, 22 Ağustos’ta geçirdiği trafik kazasının ardından hayatını kaybetti.

1961 Burdur doğumlu Kenan Demirayak, 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılında doktorasını tamamladı ve aynı yıl doçent oldu. 2012 yılında ise profesör ünvanını aldı. Eğitimciliğinin yanı sıra çeşitli üniversitelerde idari görevler de aldı.

Cahiliye’den Osmanlı Dönemi’ne kadar Arap edebiyatının geçirdiği süreci ele aldığı beş ciltlik Arap Edebiyatı Tarihi başlıklı eseriyle öne çıkan Demirayak’ın yayımlanmış diğer bazı kitapları şu şekildedir: Arap Edebiyatında Kaynaklar (Fen-Edebiyat Fakültesi Yayını, 1994), Yedi Askı: Arap Edebiyatının Harikaları (Ankara Okulu Yayınları, 2010), Arap İslam Edebiyatı Literatür Bilgisi (Cantaş Yayınları, 2016), Arap Dili Grameri Tarihi (Fenomen Yayıncılık, 2019), Arap İslam Edebiyatı Manzum Münâcât Antolojisi (Akdem Yayınları, 2019).

Kenan Demirayak aynı zamanda Mihâil Nuayme, Halîl Cubrân ve Tevfîk el-Hakîm gibi edebiyatçıların eserlerini de Türkçeye kazandırdı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler