Cumartesi, Nisan 20, 2024

MEDİNE’DE İLK KİTAP FUARI DÜZENLENDİ

Medine’de ilk kez düzenlenen ve 13 ülkeden 200’ü aşkın yayınevinin katıldığı Medine Kitap Fuarı, 16-25 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Fuar, Suudi Arabistan Krallığı’na bağlı Edebiyat, Yayın ve Çeviri Kurulu (هيئة الأدب والنشر والترجمة) çatısı altında organize edildi.

Fuar, 10 gün boyunca şair, yazar ve düşünürlerin katıldığı çok sayıda seminer, şiir gecesi, atölye çalışmaları gibi etkinliklere de ev sahipliği yaptı. 

Fuarın öne çıkan etkinlikleri arasında Cezayirli romancı Vâsînî el-A‘rac’ın (واسيني الأعرج) Arap Roman Metninin Estetiği (جماليات النص الروائي العربي) başlıklı semineri; Mısırlı romancı Târık İmâm (طارق إمام), Iraklı yazar Ahmed Hayrî el-‘Umerî (أحمد خيري العمري) ve Suudi Arabistanlı yazar Fehd el-Ahmedî’nin (فهد الأحمدي) söyleşileri yer aldı.

Fuar yetkilileri, pandemi nedeniyle fuarın açılışının geciktiğini vurgulayarak hedeflerinin Medine Kitap Fuarı’nın Arap ve bölgesel kitap fuarları arasında yer edinmesi, okuyucu ve yayıncıların aktif olarak bir araya geldiği bir platforma dönüşmesi olduğunu belirtti.

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Fuarın konuklarından Vâsînî el-A‘rac’ı yakından tanımak için yazar ile ilgili bir süre önce hazırladığımız tavsiye haberimizi okuyabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler