Perşembe, Nisan 25, 2024

IV. ARAPÇA ŞİİR FESTİVALİ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Uluslararası Arap Şairler Birliği’nin (الجمعية الدولية للشعراء العرب) bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Arapça Şiir Festivali’nin ev sahipliğini 18-24 Haziran 2022 tarihleri arasında 100’den fazla şair, yazar ve sanatçının katılımıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yaptı.

Festivale Suriye, Cezayir, Yemen, Umman, Mısır, Filistin, Tunus, Irak, Fas, Lübnan gibi toplam on dört ülkeden şair ve yazar katıldı. Ürdünlü şair ve yazar Eymen el-‘Utûm (أيمن العتوم), Filistinli romancı Edhem Şerkâvî (أدهم شرقاوي) ve Mısırlı dinler tarihçisi Dr. ‘Abdullah Ruşdî (عبد الله رشدي) de katılımcılar arasındaydı.

Dört gün süren festivalin her bir günü Arap edebiyatının simge isimlerinden biri adına düzenlendi. Buna göre festivalin ilk günü Suriyeli şair Muhammed Kerezon’a (محمد كرزون), ikinci günü Ürdünlü şair Tâhâ el-Fendî’ye (طه الفندي), üçüncü günü Yemenli şair ‘Abdurrahmân Serrâc’a (عبد الرحمن سراج) ve son gün Moritanyalı şair Vild b. el-A‘maş’a (ولد بلعمش) ithaf edildi.

Dört gün boyunca süren etkinliklerde Türkiye’nin son yıllarda Arap kültürü ve edebiyatının gelişim gösterdiği bir merkez haline geldiğine de dikkat çekildi.

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler