Perşembe, Mart 28, 2024

“HÜZÜNLÜ PORTAKALLAR YURDU” TÜRKÇEDE

Gassân Kenefânî‘nin (غسان كنفاني) “Hüzünlü Portakallar Yurdu (أرض البرتقال الحزين) isimli öykü derlemesi Loras Kitap‘tan çıktı.

Esere adını veren “Hüzünlü Portakallar Yurdu” öyküsü, Filistinli bir ailenin acıklı hayat serüvenini konu ediniyor. İsrail’in Akkâ’ya düzenlediği saldırılar sonucu vatanından iltica etmek zorunda kalan ailenin yaşadıkları, Lübnan’a göç etmelerinin ardından içinden geçtikleri ruhsal bunalımlar ve aile içi çatışmalar, okuyucunun gözleri önüne seriliyor.

Savaşın beraberinde getirdiklerini okuyucuya tüm gerçekliğiyle aksettiren Kenefânî de aileninkine benzer bir kaderi paylaşmıştır. 1936 yılında Filistin’in Akkâ şehrinde doğan yazar, savaş sebebiyle ailesiyle önce Lübnan’a ardından Suriye’ye göç etmek zorunda kalmıştır. Bir dönem Kuveyt’te hayatını sürdürdükten sonra Beyrut’a dönmüş ve uğradığı suikast sonucu 1972 yılında hayatını kaybetmiştir.

Muhammed Ali Söylemez’in çevirisiyle yayımlanan kitabı buradan inceleyebilirsiniz.

Gassân Kenefânî’nin ilk öykü derlemesi olan “On İki Numaralı Yatağın Ölümü” adlı eserini daha önce yayımlayan Loras Kitap, ünlü yazarın diğer eserlerini de zaman içerisinde okuyucu ile buluşturacağını müjdelemişti. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Ankara Üniversitesinden Dr. Şirin Gökkaya‘nın “Hüzünlü Portakallar Yurdu” öyküsü hakkında kaleme aldığı makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler