Cuma, Nisan 19, 2024

FAS’TA GÖÇMEN EDEBİYATI ETKİNLİĞİ

2017 yılında Fas’ta el-Âdâbu’l-murtehile (الآداب المرتحِلة) adıyla başlatılan Göçmen Edebiyatları etkinliğinin dördüncüsü Ekim ayında düzenlenecek.

Aynı adı taşıyan dernek tarafından organize edilen etkinlik, yazar ve okurlar arasında doğrudan iletişim sağlarken, etkileşimi canlı tutma olanağı sunuyor. Zaman içerisinde ülkede merakla beklenen kültürel bir faaliyete dönüşen ve çeşitli seslerin bir araya getirilmesi ile kalabalıklardaki farklılıkların vurgulanması amacını taşıyan etkinlik Fas kültüründen de izler taşıyor. Bu amaçla her yıl Fas’ta farklı bir şehirde düzenlenen etkinliğe bu yıl Fez şehri ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Göçmen Edebiyatları Derneği yaptığı açıklamada, Fez’in etkinlik için seçilmesinin keyfi olmadığını, zengin bir tarihe sahip şehrin, kültür başkenti olarak uygun bir tercih olduğunu ve bu yıl toplam 11 ülkeden 40 yazarın ağırlanacağını söyledi.

Kültürlerin kesişme noktasında yer alan Fas’ın edebiyat ve dil üzerindeki etkileri Bir Kültürden Diğerine (من ثقافة إلى أُخرى) başlığı ile iki oturumla konuşulacak. Oturumlardan ilki Fransızca, ikincisi Arapça yapılacak. Arapça oturumda Fas’ın önemli yazarlarından Abdu’l-Fettâh Kîlîto (عبد الفتّاح كيليطو) da yer alacak.

Etkinlikte aynı zamanda gençleri edebi çalışmalara teşvik etmek amacıyla 18-30 yaş yazarların katılacağı bir öykü yarışması da düzenlenecek. Yarışma Arapça ve Fransızca olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler