Cuma, Mart 29, 2024

CEZAYİR ULUSLARARASI KİTAP FUARI 1.3 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

25. Cezayir Uluslararası Kitap Fuarı (الصالون الدولي للكتاب بالجزائر) iki yıl aradan sonra kapılarını yeniden açtı. Fuarın açılışını birçok bakan ve siyasinin de katılımıyla Cezayir Başbakanı Eymen b. Abdurrahman (أيمن بن عبد الرحمن) yaptı. Bağımsızlığının 60. yılı olmasına binaen Kitap Hafızanın Köprüsüdür (الكتاب جسر الذاكرة) sloganıyla otuz beşten fazla ülkenin katılımıyla düzenlenen fuarın bu seneki onur konuğu İtalya oldu. Düzenleme komitesinin yaptığı açıklamaya göre fuarda çeşitli disiplinlerden 300.000‘den fazla kitap, 266‘sı Cezayirli olmak üzere toplamda 1.250 yayınevinin katılımıyla ziyaretçilerin hizmetine sunuldu.

Fuar başkanı Muhammed İkrab (محمد إقرب) yaptığı açıklamada, hem ziyaretçi sayısı hem de beraberindeki faaliyetler göz önüne alındığında bu seneki fuarın önceki senelere kıyasla daha fazla ilgi gördüğünü olduğunu belirtti. Ayrıca Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecîd Tebbûn‘un (عبد المجيد تبون) yayınevlerini kira ücretlerinden muaf tutma kararının fuarın başarısını arttırdığını ve özellikle salgından dolayı yayınevlerinin yaşadığı zor mali durum nedeniyle yayınevlerini fuara katılmaya teşvik ettiğini de sözlerine ekledi.

Fuar, önceki senelerde olduğu gibi başkentteki SAFEX Fuar Merkezi’nde 24 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler