Perşembe, Nisan 18, 2024

BULEND EL-HAYDARÎ GENÇ ARAP ŞAİRLER ÖDÜLÜ’NÜN KAZANANLARI AÇIKLANDI 

Yazar ve şairleri onurlandırmak için çeşitli ödüller veren Fas menşeli Asîle Vakfının (منتدى أصيلة) bu yıl yedincisini düzenlediği Bulend el-Haydarî Genç Arap Şairler Ödülü (جائزة بلند الحيدري للشعراء العرب الشباب) sahiplerini buldu. 2000 yılından bu yana Asîle Vakfı tarafından verilen ve genç Arap şairleri teşvik etmek için oluşturulan temel direklerden biri olarak görülen ödülün jüri heyetini, Faslı akademisyen ve eleştirmen Şerefeddîn Mecdûlîn‘in (شرف الدين ماجدولين) başkanlığında toplanan çeşitli şair ve akademisyenler oluşturdu. Bu yılki ödüle “şiirsel birikimleri ve yaratıcılık deneyimleriyle dikkat çeken” Mısırlı Nihâd Zekî (نهاد ذكي) ve Faslı Ömer er-Râcî (عمر الراجي) layık görüldü.

1987’de Kâhire’de doğan şair Nihâd Zekî, 2010’da kültür basınında çeşitli yazılar kaleme alarak başladığı yolculuğuna 2021’de ilk divânı olan Lubetu’l-beyt’i (لعبة البيت) yayımlayarak devam etti. “Şiirsel deneyimi, büyüleyici bir duygusallığa sahip” olarak nitelenen şairin eserleri, Mısır şiir ve eleştiri çevreleri tarafından gözle görülür biçimde desteklendi. 

1991 yılında Fas’ın Tan-Tan şehrinde doğan şair Ömer er-Râcî ise, son zamanlarda Arap dünyasında gelenekçi (amûdî) şiir deneyimiyle öne çıkıyor. Asîle Vakfının düzenlediği Mevsim Asîle es-Sekâfî ed-Duvelî (موسم الأصيلة الثقافي الدولي) festivali ve Emîru’ş-şuarâ (أمير الشعراء) adlı meşhur televizyon programı, şairin sesinin yankılandığı yüksek şiir kürsüleri arasında.

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler