Perşembe, Mart 28, 2024

53. KÂHİRE KİTAP FUARI BAŞLIYOR

53. Kâhire Uluslararası Kitap Fuarı (معرض القاهرة الدولي للكتاب) kapılarını 26 Ocak’ta kitapseverlere açıyor. Fuar elli bir ülkeden 1.067 yerli ve yabancı yayıncı ve ajansın katılımıyla 7 Şubat 2022 tarihine kadar ziyarete açık olacak. Fuarın açılışını Mısır Başbakanı Mustafa Medbûlî (مصطفى مدبولي) yapacak.

Fuar bu yıl Huviyyetu Mısır… es-Sekâfe ve Suâlu’l-mustakbel (هوية مصر… الثقافة وسؤال المستقبل) sloganıyla merhum yazar Yahyâ Hakkı (يحيى حقي) anısına düzenlenirken fuarın onur konuğu Yunanistan oldu.

Arap Yayıncılar Birliği Başkanı Muhammed Reşâd (محمد رشاد), Kahire Uluslararası Kitap Fuarı’nın pandemiye rağmen devam eden birkaç kitap fuarından biri olduğunu ve çok zor bir dönemde yayıncılık sektörünün desteklenmesine katkıda bulunduğunu belirterek fuarın önemine dikkat çekti.

Ayrıca kitapların internet üzerinden satışına ve dağıtım hizmetine olanak tanıyacak şekilde geliştirilen fuarın dijital platformu, sergi salonlarını ve koridorları sanal ortamda dolaşabilme ve elektronik olarak giriş kartı satın alma imkanına olanak sağlıyor.

Rezervasyon ve sanal gezi, fuarın resmi internet sitesinden yapılıyor.

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler