Cuma, Nisan 19, 2024

2022 ABU DABİ ULUSLARARASI KİTAP FUARI’NIN SEMBOL İSMİ TÂHÂ HÜSEYN

Abu Dabi Arapça Merkezi (مركز أبوظبي للغة العربية) Başkanı Ali b. Temîm (على بن تميم), Mayıs ayında düzenlenecek olan 31. Abu Dabi Uluslararası Kitap Fuarı’nın (معرض أبوظبي الدولي للكتاب) ana temasının Mısırlı yazar Tâhâ Hüseyn (طه حسين) olacağını duyurdu.

Alınan bu kararın Mısır ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkilere olumlu yansımalarının olması bekleniyor. Nitekim Temîm, Tâhâ Hüseyn’in Arap kültürel hayatını edebiyatıyla şekillendiren bir isim olmasından ötürü seçildiğini dile getirirken Mısır Arap Dili Akademisi (مجمع اللغة العربية المصري) Başkanı Salâh Fadl (صلاح فضل) da bu seçimin iki ülke arasındaki güçlü ilişkiyi yansıttığına inandığını ifade ediyor.

Ünlü edebiyatçı Tâhâ Hüseyn, küçük yaşta görme yetisini kaybetmesine rağmen eğitimine devam etmiş, gerek ülkesi Mısır’da gerek yurt dışında çeşitli görevlerde bulunmuş ve birçok üniversitede Arap dili ve edebiyatı dersleri vermiştir. Kitapları Türkçe dahil olmak üzere birçok dile çevrilen yazar, Mısır tarafından birçok kez Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

Haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

En Son Haberler